Despre noi
și activitatea noastră

MIsiunea noastră

Promovăm mobilizarea activă și implicarea femeilor în
diferite sfere social-economice pentru a contribui la o schimbare în societate.

Activism

Dezvoltarea activismului civic
printre femei și familiile lor.

Viitor

Creăm unui mediu sigur
pentru generațiile noi

Tradiții

Sprijinirea tradițiilor culturale
ale neamului nostru

Susținere

Oferim sprijin femeilor care se află într-o situație defavorabilă sau au nevoie de ajutor.

Implicare

Credem că, doar prin implicarea noastră, a tuturor, putem dezvolta societatea în care trăim.

Solidaritate

Promovăm ideea solidarității în societate, în deosebi în rândurile femeilor.

Scurt Istoric

În 2017, Arina Spataru și Elena Bordianu și-au propus să demonstreze că solidaritatea între femei există și că în Bălți locuiesc femei active care vor și pot aduce aportul pentru a face mai bună societatea în care trăim.
 
Astfel, în primăvara anului 2017, a fost organizat un eveniment unde și-au dat întâlnire 100 de femei. Acestea au discutat despre creșterea activismului civic, dezvoltarea personală și problemele cu care se confruntă femeile în societate. Sub genericul „Primăvara care ne unește”, ele și-au împărtășit experiențele și au avut posibilitatea să se inspire de la femei care sparg stereotipurile, precum Maria Marian, Diana Guja, Ina Crasnojon, Aliona Sorocovscaia , etc.
 
La a doua ediție, în 2018, la eveniment au participat peste 200 femei, iar în calitate de invitate au fost Aurelia Salicov și prezentatoarele de la @optmartsrl.
 
Această comunitate de femei a dat start la diferite proiecte de impact social, precum: Magia din Cutia pentru Pantofi, Bucuria din Ghiozdan, Doctore te Iubesc, diverse seminare, ateliere, training-uri.
 
În primăvara anului 2020, un grup de inițiativă format din 6 persoane, a preluat ideea nobilă a evenimentului Primăvara care ne Unește și a înregistrat o asociație cu aceeași denumire, pentru a oferi continuitate proiectelor existente și pentru a dezvolta și implementa proiecte noi.
Shopping Cart