Noi credem în potențialul femeilor!

Femeia

 

8 martie este o zi simbol. O zi în care sunt comemorate atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

 

Acum un secol femeile luptau pentru dobândirea unor drepturi și libertăți care până atunci au fost refuzate de către societatea condusă de bărbați, spre niște condiții de viață mai sănătoase și mai puțin discriminatorii. Chiar dacă multe drepturi au fost dobândite, astăzi, femeile din Moldova se confruntă cu o serie de factori discriminatorii și superstiții: „locul tău e la bucătărie”, „femeia trebuie să asculte bărbatul și să nu iasă din cuvântul lui”, „dacă ai un copil cu nevoi speciale, atunci ai avut păcate”, etc. Toate aceste fraze spuse în adresa femeilor le descurajează în a-și pune scopuri, a se dezvolta și a crește atât pe plan profesional cât și personal.

 

АО «Весна, которая нас объединяет» призвана поддерживать женщин, независимо от возраста и социального статуса, воспитывать и направлять их за пределы стереотипов и суеверий, существующих в нашем обществе.

 

Noi credem în potențialul femeilor. Noi suntem siguri că unindu-și eforturile femeile din Moldova pot contribui la o schimbare în societate. 

Корзина для покупок